Paranormaal Geneestherapeute voor paarden

Ik krijg regelmatig de nieuwsbrief van Equiplay, en de meeste dingen vind ik interessant, maar hier zakt mijn broek toch wel van af... Ik heb altijd al gedacht dat ik ook helderwetend ben, maar ik noemde dat betweter en vele mensen met mij. Deze dame trouwens, heeft er haar NH beroep van gemaakt, want zeg nu zelf, NHmensen trappen toch graag in dit soort dingen...

Toch reuze makkelijk, je laat deze dame komen en je paard verteld haar honderduit wat hem allemaal dwars zit! Mijn paarden doen dat ook tegen mij, maar er komen steeds de zelfde vragen: "Krijgen we meer eten? Krijgen we vaker eten? Hoeven we vandaag geen dressuur maar kunnen we niet gewoon het bos in? Ik ben hengstig maar die geknipte hengst van hier naast ziet me niet staan..."
Zeg nu zelf, zo moeilijk is paardentaal niet...

Het complete interview met Roos van Kappel

Speciaal voor deze nieuwsbrief heb ik een interview gehouden met Roos van Kappel. Roos is paranormaal geneestherapeute voor paarden, doet aan telepathie met dieren en geeft horsemanship les. Ik weet nog goed dat ik Roos leerde kennen in 2005. Eerlijk gezegd vond ik haar in het begin maar een raar mens. Gek bijdehand was ze, maar niet onaardig toch. Ik begreep maar weinig van haar. Inmiddels heb ik Roos goed leren kennen en waarderen als mens. Tijd om haar aan jullie voor te stellen. Voor het interview spreken we af in een bos in Renkum, de woonplaats van Roos. Al lopend en pratend genieten we van de natuur om ons heen.

Het eerste wat ik Roos vraag, is hoe je paranormaal begaafd wordt. Roos vertelt: ik heb echt geen idee, Eveline. Ik weet dat sommige mensen ‘het’ hebben en sommige niet. Vaak hoor je ook dat mensen een ernstig ongeluk krijgen en daarna ineens van alles beginnen waar te nemen wat ze voor het ongeluk niet hadden. Ik heb nooit helemaal begrepen hoe dat nou kan. In mijn geval was het er altijd al. Mijn moeder weet nog goed, ik was toen een jaar of twee, dat ik de keuken binnen kwam en tegen haar zei, mama mama, je hebt auw in je hoofd.

Er zijn ook veel verschillende facetten van paranormaal begaafd zijn. De ene mens ‘ziet’ beelden (helderziend) en kan die informatie doorgeven aan de persoon die behandeld wordt. De andere mens ‘weet’ ineens (helderwetend) wat er aan de hand is. Sommige mensen kunnen hun gave gebruiken om mensen en dieren zich beter te laten voelen. Magnetiseren noemen ze dat.

Nu ben ik toch wel nieuwsgierig geworden naar het paranormale van Roos en ik vraag dan ook hoe het bij haar werkt. Ik ben helderwetend, wat betekent dat informatie over mijn cliënt zo maar ineens in mijn hoofd op komt. Daarbij ben ik heldervoelend, wat betekent dat ik in mijn lijf waar kan nemen wat een ander, mens of dier, voelt. Waar het vandaan komt weet ik ook niet, hoor. Het is wel handig want als ik een paard aan het behandelen ben, dan voel ik bij mezelf wat de klacht is, en kan ik zo het paard op adequate wijze helpen.

Nu weet ik toevallig, Roos, dat jij ook aan telepathie met dieren doet. Gebruik je ook telepathie tijdens de behandelingen? Ja zeker. Soms vertelt een paard me hoe het komt dat hij pijn in zijn rug heeft. Of hij legt me uit dat hij best heel graag bereden wil worden maar dat het zadel niet past. Dat is wel erg fijn, want dan kan ik dat aan de eigenaar doorgeven.

Mijn hoofd draait meteen overuren. Hoe kun je nou een paard verstaan? Ik zal kijken of ik je dat uit kan leggen. Een paard zegt niet met woorden dat de pijn in zijn rug door het zadel komt. Het paard denkt aan zijn rug, de pijn en het zadel. Die gedachte komt bij mij binnen. Het paard wil graag dat hij begrepen wordt, dus denkt hij er aan en waar het paard aan denkt, komt bij mij binnen. Dat klinkt heel vaag maar dat is het helemaal niet. Eveline, heb jij wel eens gehad dat de telefoon ging en dat je wist dat het je moeder zou zijn bijvoorbeeld, terwijl je helemaal niet had afgesproken dat ze zou bellen? Oh ja, dat heb ik regelmatig zelfs. Nou dat is hetzelfde, je moeder denkt aan jou, ze belt, ze hoopt dat je opneemt, en dat voel je als je de telefoon hoort. Des te beter je iemand kent, des te makkelijker dat je de gedachte op kunt pakken. En dat terwijl je moeder 100 kilometer bij jou vandaan woont. Wat concreet betekent dat je helemaal niet in de buurt hoeft te zijn van iemand om zijn gedachten of intenties aan te voelen.

Op jouw website staat dat je telepathie met dieren doet. Betekent dat, dat je helemaal niet in de buurt van het paard hoeft te komen, om naar hem te luisteren? Ja dat klopt. Wel zo handig, want dat scheelt een berg reiskosten. Als mensen graag willen weten wat hun paard vindt, of het paard is ziek en ze kunnen de vinger er maar niet opleggen, dan kunnen ze mij een foto mailen van hun paard. Ik ga dan thuis op de bank zitten, ik concentreer me op de foto en dan komt er informatie over het paard (of de hond of de kat) in mijn hoofd. Ik schrijf vervolgens snel op wat er binnenkomt, zodat ik dat later aan de eigenaar door kan geven. De eigenaar mag trouwens ook een lijstje met vragen met de foto mee-sturen. Die vragen stel ik dan aan het paard. Zo wordt er dan hopelijk van alles duidelijk voor de eigenaar zodat de relatie tussen het paard en zijn mens daarna nog beter wordt. Zo fijn joh, telepathie.

Naarmate ons gesprek vordert, begint me steeds meer duidelijk te worden. Ik zou Roos eigenlijk interviewen vandaag maar dat is helemaal niet nodig, Roos vertelt uit zichzelf honderduit. Wel zo gemakkelijk voor mij. Ik weet dat Roos ook horsemanship les geeft en ineens vraag ik me af of ze haar telepathie of helderwetendheid ook gebruikt tijdens de lessen. Op het gezicht van Roos verschijnt een grote smile. In eerste instantie niet hoor, dan gebruik ik gewoon de horsemanship technieken van Ray Hunt, Pat Parelli, Mark Rashid, Chris Irwin en nog wat slimme mensen. Toch gebeurt het ook dat ik tijdens de les ineens een helderwetend moment heb, wat helpt om de eigenaar uit te leggen wat hij het beste kan doen om zijn paard te helpen. Ik heb ook wel eens gehad dat een paard helemaal niet in een les zou moeten zijn omdat hij zich echt niet lekker voelde. Dat heb ik uitgelegd aan de eigenaar en in plaats van een les geven, heb ik het paard behandeld. Daar werd uiteindelijk iedereen beter van. Ik vind het echt fijn om te kunnen helpen.

Ons uur is allang voorbij maar we zijn nog lang niet uitgekletst. We lopen langs een pannenkoekrestaurant. Roos en ik kijken elkaar aan en verder praten is niet nodig. We gaan aan tafel zitten, bestellen warme chocomel met slagroom en een pannenkoek. Hoewel het interview voorbij is, wil Roos toch nog graag wat kwijt. Weet je wat Eveline, zegt ze, ik wil je een voorstel doen. Iedere klant van Equiplay krijgt van mij 25% korting op een telepathisch consult, een behandeling (voor mens of dier) of een horsemanship les. Vind je dat een goed idee? Daar zeg ik geen nee tegen, en ook niet tegen die heerlijke spek-kaas pannekoek die onder mijn neus gezet wordt.

Meer informatie over Roos, vind je op haar website: www.poca.nl

Ik heb voor jullie even een kijkje genomen en onderstaande info gevonden:

Roos
Ik ben Roos, bouwjaar 1975, ik houd van mensen en dieren maar het meeste toch van paarden.

Als kind droomde ik er van om mensen te kunnen genezen met behulp van paranormale therapie. Ik fantaseerde dat ik wonderen kon verrichten en mensen op onverklaarbare wijze zou kunnen genezen. Als ik van huis naar school ging, dan praatte ik tegen de koeien die ik onderweg tegen kwam. Ik denk dat ik er altijd al mijn eigen ideeën op na hield. Ik had altijd verzorgpony’s en de uren die er over waren, was ik op de plaatselijke manege te vinden.

Ondanks mijn liefde voor mensen, het leven en paarden, mocht ik toch ook heel graag nadenken. Na een carriere start als secretarieel medewerkster bij verschillende bedrijven, kreeg ik de kans me te gaan ontwikkelen tot software tester. Dat was nou nog eens een gaaf beroep. Lekker analyseren, problemen boven water krijgen en ze vervolgens ook oplossen. Ik was me altijd sterk bewust van het feit dat er ergens in het land klanten zaten die de software die ik probeerde goed te ontwikkelen, hard nodig hadden. Ik deed dan ook echt mijn best een goed product neer te zetten.

Ondanks het feit dat ik met heel veel plezier werkte, was ik maar weinig op kantoor te vinden. Ik was tussen het werken door eigenlijk altijd ziek. Ik was te moe, te duizelig en had de ene onverklaarbare ontsteking na de andere in mijn lijf. In die tijd werd ik op de been gehouden door een magnetiseur en een acupuncturiste. Ook zij konden me niet genezen maar wel voorzien van energie en een goede spirit om er weer een tijdje tegen te kunnen. De acupuncturist en de magnetiseur waren beiden een inspiratiebron voor me.

In januari 2008 nam ik ontslag bij mijn laatste werkgever. Ik vertrok samen met mijn paarden, Poca en Twister naar Frankrijk. Daar werd ik persoonlijk assistent van Marie Claire de Selliers, een ***Parelli instructeur. De structuur, het buiten zijn, een leuke baan, fijne mensen om me heen en de hele dag rond paarden zijn, maakte dat ik vanaf dag één heel goed in mijn vel zat.

Sinds juli 2010 ben ik terug in Nederland. Ik weet nog goed dat ik tegen mijn moeder zei: ik werk nooit meer voor een baas. Een voornemen waar ik me nog steeds met plezier aan houd. Op 1 augustus 2010 heb ik mijn bedrijf Poca.nl nieuw leven ingeblazen. In het begin wist ik niet zo goed wat ik nu precies wilde. Iets met mensen en iets met paarden, maar verder? Inmiddels heb ik een fijne balans gevonden en werk ik iedere dag met plezier. Dat deed ik op kantoor ook hoor, maar tegenwoordig ben ik er gezond bij. Heerlijk!

Er staat geen erkende opleiding bij, dus die zal er waarschijnlijk ook niet zijn.

Hieronder een overzichtje van de standaard tarieven.

Horsemanship les, per uur 32,50 euro
Trailerladen, per uur 35,00 euro
Behandeling mens 27,50 euro
Afstandsbehandeling mens 27,50 euro
Behandeling paard 50,00 euro
Afstandsbehandeling paard 50,00 euro
Telepathisch consult, inclusief telefonisch verslag 75,00 euro
Geschreven verslag van telepathisch consult 10,00 euro
Kilometervergoeding 0,35 cent per kilometer

next

homenu