Do what i say, don't do what i do....

Kent iemand het liedje van Phill Collins: Jesus knows me.
Het gaat over een nep dominee die zijn zakken vult door anderen wat wijs te maken. Hij gebruikt in dat lied de zin: "Do what i say, don't do what i do!"

 

Het doet me regelmatig denken aan diverse NHgoeroes, haha. Ze zeggen van alles, maar kunnen zelf niet laten zien wat ze verkondigen. Ik ken legio voorbeelden (die wederom om juristische redenen helaas weer niet met naam en toenaam genoemd kunnen worden) en een aantal van deze voorbeelden wil ik toch graag met jullie delen...

Voorbeeld 1: “Dag van de rijkunst”, Zondag 14 december 2008, Stal Groenendaal , Bunschoten.
Een Belgische ruiter, (met een universitaire diploma gymleraar, waarmee je ook paardrijles mag geven....) verschijnt in de piste bij Mieke Hylkema om daar een les te volgen in Working Equitation. Hij rijdt principiëel bitloos en verkondigd dat ook aan iedereen die dat maar horen wil (en ook niet horen wil) Maar als hij moet aangaloperen van de instructrice, zegt hij dat dat niet kan, want hij kan zijn paard niet houden...

Voorbeeld 2: In bezit zijn van wazige diploma's, waarvan de herkomst nergens valt te controleren en waarvan mijn vermoeden rijst dat je deze krijgt als je de producten van Dr Oetker, eh Cook inporteerd en verkoopt? Talloze artikelen chrijven, prachtige websites maken, boeken schrijven, clinics geven, beroemd zijn -volgens haar eigen zeggen- en toch maar drie foto's hebben (van ook nog lang geleden...) van de uitgedragen boodschap. Waar klopt er iets niet??

Voorbeeld 3: Een dame die vind dat je je moet schamen voor het hebben van een opleiding in de paarden en dus zelf helemaal nergens voor geleerd heeft, verkondigd hele dagen op Bokt het juiste woord (tuurlijk de standaard feiten weer, want origineel is niemand: bitloos, natuurlijk bekappen, boomloos, etc) Elk weekend geven zij en haar vriend workshops hoe het allemaal moet en elk weekend zit steeds volgeboekt. Je vraagt je af hoeveel domme mensen er toch bestaan die hier telkens weer instinken.... Op mijn vraag of dit allemaal zomaar mogelijk is, zegt ze: "Wij doen niets strafbaars hoor". En ze komen er inderdaad onbestraft mee weg! Van haar ex vriendin hoor je dan vervolgens dat ze heel erg bang is voor paarden en dat ze zelden buiten die ring komt, uit angst. Maar wel iedereen vertellen dat je altijd en overal bitloos moet gaan rijden!!

Wie voelt zich aangesproken? Neem dan de uitdaging aan of hou de rest van je leven je mond. Ik en vele andere mensen willen nu wel eens bewijzen zien van die mooie woorden! Bitloos meedoen aan een ATR buitenrit, blootvoets een TREC meedoen in de Ardennen -bv Desnie- met aansluitend een veterinaire keuring, met halsring meedoen aan de Extreme Cowboy Race. Laat nu maar eens in de praktijk zien hoe het hoort, en niet altijd in die veilige piste met vier hoge hekken, dát kan iedereen!!
Misschien moeten we maar een demo´s gaan afschaffen en wedstrijden gaan organiseren, dan kunnen die mensen ook eens voelen hoe vervelend het is als je paard niet luistert.


next

homenu