Reactie per mail: (lees ook het gastenboek)

----- Original Message ----- Sent: Sunday, June 29, 2008 10:05 PM Subject: Certifikaten

WWW .depoedertoren .be

Lesgever/trainer Druppel Eddy. BLOSO GECERTIFIEERD LESGEVER sind 1989 !!.
REGENT LICHAMELIJK OPVOEDING universitair niveau . Wat inhoudt dat ELKE sporttak waarin gespecialiseerd oa (karate, Aikido, judo, zwemmen, atletiek, windsurfen ,roeien,zeilen, jumping en klassieke paardendressuur, mag getraind /lesgegeven worden tot op Internationaal niveau .

Vooraleer zo'n nonsens berichten van "Voor zover bekend" de wereld in te sturen zou het zeer nuttig zijn om je eerst te informeren beste dame .
Gelieve De poedertoren van je site te verwijderen ZONDER enige vermelding ernaar toe !! We kunnen de amateuristische bemoeienissen (leugens) best missen !

Druppel Eddy

antwoord:

Beste meneer Druppel,

Uw reactie verbaasd me en doet me het ergste vermoeden...

Ik heb de info van uw site gehaald. Gelieve uw site dan te verduidelijken, da's beter voor onze klanten. Het is niet mijn intentie iedereen zijn diploma's op te vragen, ik heb enkel site informatie verzameld. Wat dat betreft leven we in een vrije wereld.
Leuk dat je met een zwemdiploma ook paardrijles mag geven, zal ik onthouden.
Misschien kan ik badmeester worden in het plaatselijke zwembad?

MVG Lotje Moerdijk

----- Original Message ----- Sent: Monday, June 30, 2008 12:06 AM Subject: RE: Certifikaten

Het is niet MIJn site beste mevrouw maar ik geef daar wel de lessen en trainingen !!Ik heb geen enkele interesse om mijn diplomas te gaan vergelijken of te gaan vergoelijken .Uw reactie toon perfekt aan dat u geen enkel besef heeft hoe het Institutioneel apparaat in Belgie werkt imv opleidingen en verdere specialisaties ivm sportopleidingen en trainingscerftificaten . Dus ja buiten het paardenleven (zoals je specifieerd in je site ) wordt je in Belgie VERPLICHT om nog tal van nevenactiviteiten ERBIJ te nemen ten einde je diploma te KUNNEN Halen
.Dus ja ik mag badmeester worden net zoals ik rijinstructeur mag worden of karateleraar . En dit alles volgens de diploma's uitgereikt bij de Belgische wet (die EU aangenomen wordt trouwens ). Mag ik erbij vermelden dat ik onze discussie integraal op de fora zet die hierbijbelang hebben !
Zou ik bovendien mogen vragen welke Informatie je van de site van de Poedertoeren hebt gehaald die zou vermoeden dat daar mensen tewerkgesteld zijn die niet aan de normen zouden voldoen ?

Beste meneer Druppel,

Ik kon de info op de site nergens vinden. Heel fijn dat er iemand les geeft die gediplomeerd is, al is het dan globaal. Wel jammer dat er waarschijnlijk naast u les wordt gegeven door niet gediplomeerden.
Waarom bent u zo boos? Bent u ook niet blij dat de branche op deze manier geschoond wordt van mensen die juist geen diploma hebben? U hebt toch ook moeite gedaan voor uw diploma? Ik ook. Waarom zouden dan mensen zonder papiertje ongelimiteerd zaken kunnen doen? Juist iemand in uw hoedanigheid, zou positief moeten zijn.
Ik merk aan uw taalgebruik dat u boos bent, want met een universitaire opleiding zou u onder normale omstandigheden niet zoveel taalfouten maken.
Deze discussie staat trouwens ook al op de site. Ik had al zo'n vermoeden dat er boze reacties op zouden komen, maar eigenlijk niet van mensen met een diploma... Wat betreft uw foravoorstel: Ik denk dat deze discussie een goede reclame maakt voor mijn site en dus heb ik geen enkel bezwaar. Mijn opzet is eerlijk en mijn geweten is zuiver. Geen enkel probleem dus. Graag zelfs.

MVG, Lotje Moerdijk

----- Original Message ----- Sent: Monday, June 30, 2008 12:54 AM Subject: RE: Certifikaten

U kon de informatie niet vinden dus besluit u dat de personen die daar les geven niet gecertifieerd zijn ????? Dat is ronduit schitterend . Mijn taalgebruik trouwens is utilitair niet complementair !
Er geeft NIEMAND les op de Poedertoren behalve mezelf !Weeral, mag ik vragen waaruit u dit Besluit ???
De reclame voor uw site aangaande en het topic van de diploma's aangaande , neen, ik deel uw standpunt niet .OP uw lijst staan tal van mensen die op een zeer voorname en doeltreffende wijze hun "ding" doen in de paardewereld ZONDER dat ze hiervoor een diploma "in eerste instantie "hebben behaald !! Wel heben ze zich erna gespecialiseerd in allerlei onderdelen en takken van de paardenwereld die onder de noemer NH kunnen geklasseerd worden .U heeft ongetwijfeld al deze informatie???
Mag ik u verder vragen of u op de hoogte bent van de diploma's van KlausFerdinandHempfling (in zake paardenzaken dan !!) Monty Roberts, Ray Hunt, Chris Irwing, Part Parreli,Linda Tellington Jones enz......enzoverder .stuk voor stuk mensen die een voorname en beslissende rol spelen in de Natural Horsemanship beweging maar hoegenaamd GEEN ENKEL papiertje kunnen voorleggen van gelijk welke Unief ivm met de zo gezochte "Paardenkennis" die u op uw site propagandeert !!

Boos !!! Bijlange ni meid .Maar vooraleer je "zogezegde" juist info op het net smijt moet je checken en dubbelchekken dat je info juist is en NET DAT heb je verzuimt te doen en daardoor worden veel mensen hun naam onterecht door het slijk gehaald.
Mag ik bovendien is informeren welke graad van perfektie jij kan voorleggen om een onderscheid tussen goede en slechte opleidingen in de NH stroming te kunnen maken ??

Tja, om die vraag te voorkomen heb ik net zo'n ellenlange lijst gemaakt met al mijn ervaringen.... En qua diploma's sta ik gelukkig bovenaan de voedselketen.(IGEQ en trainer A) Zoals ik al zei, mijn geweten is zuiver.
Uw website (die dan niet van u is maar waar u als enige lesgeeft) is aangepast met BLOSO. Ik had eigenlijk badmeester willen zetten, maar de site moet eerlijk blijven.

Met vriendelijke groeten en succes met uw bezigheden.

Lotje Moerdijk

ps, waarom verbaasde het niemand dat juist u als eerste reageerde..

Hierna zijn er nog mails van deze meneer binnengekomen, maar die waren inhoudelijk niet echt meer van enig nut. Omdat het wel een leuke en leesbare site moet blijven, heb ik besloten deze niet meer te publiceren.

De discussie werd (zonder mij) verder gevoerd op www.paardnatuurlijk.nl en is daar nog te volgen indien gewenst.

Nog een leuk detail, op een hondenforum geeft deze meneer aan geen opleiding te hebben. Verwarrend...

 

 

Gelukkig krijg ik ook veel goede reacties. Mensen die meteen hun site gingen verduidelijken, of middels mail vermelden dat ze wel gekwalificeerd zijn. Ik verbeter dat dan ook metéén!
Het is nog steeds de bedoeling een positieve site te maken, die daadwerkelijk verschil gaat maken in het NH. Dat gaat niet zonder snoeien, dat geef ik toe. Maar het is in ieders belang, behalve in het belang van de zakkenvullers...

 

homenu