EMIEL VOEST

Basis:
-Algemene uitleg en filosofie van het Freestyle systeem,
-Basisprincipes van het loswerken t.a.v. positie en beweging, dit om basiscontrole te krijgen over het loslopende paard. Onder basiscontrole verstaan we de controle over richting en snelheid; linksom, rechtsom, stap, draf en galop.
-Grondwerk. Na de theorie en praktische instructie gaan alle deelnemers zelf bezig met de basisoefeningen uit het grondwerk. Hier geven we de hulpen nog steeds vanaf de grond maar wel via de leadrope en het halster, we werken met het principe: 'Wijken voor druk'.
-Grondwerkoefeningen met het hindernisparcours. Het parcours bestaat uit diverse hindernissen waaronder bijvoorbeeld: een brug, plastic, het vliegengordijn, de wip, de tunnel, het labyrint, enz
-Basis rijsysteem. Bitloos of andere optoming

Rijcursus:
-Basis rijsysteem (aanleren van algemene vaardigheden voor ruiter en paard ongeacht de disciplines of het rijdoel. De oefeningen uit dit rijsysteem moeten naar onze mening iedere ruiter en paard machtig zijn. De hoofdonderdelen uit het systeem zijn: -Nageeflijkheid, Stelling, Buiging, Tempocontrole. Rijtechnische oefeningen op het niveau van de betreffende combinatie.
-Overgangen, Tempowisselingen, Rechte en gebogen lijne,n Zijgangen
Hulpen: In de basis trainingsvormen hebben we het verschil geleerd in het geven van directe hulpen en indirecte hulpen. Ook tijdens het rijden is daarvoor veel aandacht. We willen graag dat de lichaamshulpen de technische hulpen ondersteunen.
Houding en zit: Veel aandacht voor de houding en zit van de ruiter. We hebben daar een aantal trainingsvormen tot onze beschikking. Zo is het rijden op een Bare Back Pad een vorm die wonderen kan verrichten voor de zit en balans. Maar we werken ook met bijvoorbeeld zitballen en het sportbalanceer plateau.

Piramide Training:
Het hele Freestyle systeem. Deelnemers weten dan ook te werken met de volgende onderdelen: Loswerken,
Grondwerk, Dubbele Lange Lijnen , Basis rij-systeem

Topsport en kenniscentrum:
De Academy staat allereerst bekend als thuisbasis van Tineke Bartels, viervoudig Olympische amazone en dochter Imke Schellekens - Bartels, inmiddels ook al met een prachtig Olympisch resultaat. Het is zeker bijzonder te noemen maar er wordt op de Academy wel het één en ander voor gedaan. De manier waarop er op de Academy met topsport wordt omgegaan heeft een enorme indruk op Emiel gemaakt. Het feit dat welzijn voor paarden en topsport heel goed samen kunnen gaan wordt daar elke dag opnieuw bewezen. Door de overeenkomsten in denkwijze is er in de loop van de jaren een samenwerking gegroeid die in verschillende projecten tot uiting is gekomen. Zo zijn er natuurlijk de grote evenementen: Het Horse Event, de Masterclasses en het Animal Event. Naast deze evenementen hebben Emiel en de Academy op meerdere fronten samengewerkt. Emiel was als gastdocent aanwezig op de voorjaarscursus 2004 en heeft daar de link gelegd tussen Freestyle en dressuur, op de voorjaarscursus 2005 heeft Emiel samen met sportpsycholoog Rico Schuijer zich gebogen over de karakters van mens en paard. In 2006 heeft Emiel dressuur gerichte cursussen gegeven op de Academy samen met Micha Koot. Ook heeft Emiel op de Academy gewerkt met de Australische zittrainer Richard Weis.
Tijdens tal van bijeenkomsten is er enthousiast van gedachten gewisseld met Anky van Grunsven, Albert Voorn en andere top ruiters/amazones. Op het Global Dressage Forum komt de hele mondiale dressuur wereld en wordt er naar hartelust gediscussieerd over de meest uiteenlopende actuele onderwerpen. Kortom de Academy is een plek waar 'dingen' gebeuren!

Samenwerkende instructrices:
Onderstaande instructrices hebben naast hun eigen instructeursopleiding de interne applicatiecursus Freestyle-instructeur gevolgd en werken op dit ogenblik in direct samenwerkingsverband met Emiel Voest Freestyle Trainingen.

Op de vier onderstaande locaties worden de Freestyle cursussen en trainingen gegeven.
Sonja Braafhart Arnhem (Gelderland) 026-4821382
Karin Huizer Dalfsen (Overijssel) 06-30554545
Marion van de Klundert Achtmaal (Brabant) 076-5984854
Astrid van der Ploeg West Beemster (Noord Holland) 06-54223934


Zelfstandig werkende instructrices
In de zomer van 2002 en 2003 hebben binnen het Freestyle trainingscentrum te Ruinen twee groepen instructeurs een applicatiecursus freestyle gevolgd. Deze instructeurs zijn intensief bezig geweest om zich de freestyle technieken eigen te maken. Zij hebben les gehad van Emiel die tijdens deze cursus werd bijgestaan door Wieke Huisman.(TTeam Practisioner) Alle deelnemers hebben eerst het gewone cursustraject Freestyle afgelegd alvorens zij in het tijdsbestek van een jaar vier cursusweken (met drie maanden tussentijd) hebben gevolgd.

Marike Coverdale Apeldoorn 055-3121672
Linda Dekker Zaandam 06-22630967
Frédérique Horn België 0032-80445394
Marijke de Jong Arnhem 06-30783622
Hilde Jongma Hoevelaken 033-2580041
Bianca Koevoets Amsterdam 020-6182823
Jessica Krul Nunspeet 0341-263037
Sandra Strating Purmerend 0299-471874
Zefanja Vermeulen Eefde 06-51641546
Petra Verstraten Beilen 06-23262198

Het kan zijn dat deze lijst niet actueel is, kijk daarom zeker ook op de Emiel Voest site!

terug

homenu